Het is natuurlijk prettig om vooraf te weten of een specifieke opleiding bij je past, daarom organiseren wij op 7 februari aanstaande een Open Dag voor twee opleidingen.

Training Rouwzorg

Om kennis te maken met de Training Rouwzorg nodigen wij iedereen van harte uit om te komen fijnproeven op dinsdagmiddag 7 februari van 14.00 uur tot 16.30 uur in de Fonteinkerk te Amersfoort. Naast een toelichting op het trainingsprogramma, accreditatie en stapbudget, maak je kennis met het Troostgesprek en Bemoedigingsgesprek.

Ben je werkzaam in de psychosociale hulpverlening en ben je gericht op de wisselwerking tussen cliënt en zijn/haar omgeving, ben je opgeleid in oplossingsgerichte methoden en technieken, dan is deze opleiding zeker een goede aanvulling op je ontwikkelingZoomsessie Bijscholing

In het leven zijn er vele momenten van verlies. Het omgaan met een verlies kan gepaard gaan met hevige emoties. Rouw is het antwoord dat we (als individu, familie, cultuur, samenleving) geven op het verlies van een betekenisvolle relatie. Het kan hierbij gaan om het overlijden van een dierbare, verlies van gezondheid, verlies van relatie (scheiding), verlies van werk en verlies van vaderland.

Rouw kan ingrijpende en soms traumatische vormen aannemen. Dit maakt dat er in toenemende mate behoefte is aan inzicht in rouw en verliesprocessen. Vooral voor diegenen die, soms dagelijks, geconfronteerd worden met rouwende cliënten. De bijscholing biedt een compleet programma waarmee rouwzorgers (vrijwilligers en beroepskrachten uit de sectoren welzijn, gezondheidszorg, pastoraal werk, onderwijs, uitvaartbegeleiding, Justitie en Politie .e.a.) die soms dagelijks geconfronteerd worden met rouwenden, hun kennis en vaardigheden kunnen vergroten om rouwenden steun te bieden die ze nodig hebben.

Om je kennis te laten maken met de bijscholing “Rouw in beeld” en “Eenzaamheid en Rouw” nodigen wij jullie van harte uit voor de bijzondere Zoomsessie op dinsdagavond 7 februari 2023 van 19.30 uur tot 21.00 uur. We informeren je tijdens deze sessie over de mogelijkheden en waarom bijscholing juist geschikt kan zijn voor jouw ontwikkeling.


Wij hopen je graag te ontvangen op de Open Dag van het LSV. Op de trainingspagina van onze Academie (zie ook de oranje buttons) kun je je aanmelden voor één van de twee Open Dagen, georganiseerd door onze eigen LSV Academie. Graag tot snel!