Aandacht voor elkaar: LSV start met E-Card campagne

 

 

De coronacrisis staat voor velen van ons voor een zeer moeilijke periode in ons leven. Er zijn mensen ernstig ziek geworden en overleden en nabestaanden rouwen onder verzwaarde omstandigheden. In ziekenhuizen en bij de uitvaart is het houden van afstand een eerste en begrijpelijke prioriteit. Troosten in nabijheid kan niet plaatsvinden. Nabestaanden komen vanuit een lege kerk in een leeg huis. Daarnaast zijn er ouderen die tussen ‘huidhonger en knuffelvrees’ vereenzamen. Nu de tweede Corona golf zich aandient, slaat de moedeloosheid toe. Hoelang gaat het nog duren?  Wanneer wordt het contact weer normaal?

 

De minister-president Mark Rutte en de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge geven op dinsdag 6 oktober het startschot voor het thema 'aandacht voor elkaar'.

 

 

De stichting Landelijk Steunpunt Verlies (LSV) steunt dit initiatief met een e-card campagne. Je kunt gebruikmaken van onderstaande e-card en toesturen naar diegene die jouw aandacht goed kan gebruiken. Klik hier voor de E-Cards die u wenst te willen versturen. 

 

 

 

Luisterend oor in verbinding 
De stichting ‘Landelijk Steunpunt Verlies’ biedt een luisterend oor bij individuele begeleiding en virtuele nabestaandengroepen in Corona tijd.

 

Individuele digitale begeleiding

Bent u een nabestaande in Corona tijd? Dan kunt u tot 31 december dit jaar gratis gebruikmaken van 2 gesprekken van 45 minuten met een professionele Rouw- en verliesbegeleider. In die gesprekken bieden wij een luisterend oor en ondersteuning. Daarmee halen wij uw dierbare niet terug en kunnen wij de rouw niet oplossen. Wel kunnen wij u helpen om het verlies te dragen. 

 

Neem contact op met Margreeth van den Oord. Of ga naar www.innatepower.live

Telefoonnummer 06-295 66 691, Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 


Virtuele Corona nabestaandengroepen

Nabestaanden in Corona tijd kunnen gratis deelnemen aan 6 Zoomsessies (iedere week één sessie) die begeleid worden door een professionele Rouw- en verliesbegeleider.

De virtuele Corona nabestaandengroep bestaat uit maximaal 6 personen, duurt 1,5 uur en heeft de volgende vaste indeling:

  • Hoe is het met u (6 personen delen hun verhaal)
  • Rouweducatie
  • Mindfulness
  • Afsluiting met een gedicht

 

Neem contact op met Margreeth van den Oord. Of ga naar www.innatepower.live 

Telefoonnummer 06-29566691, Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.