Op woensdagavond 17 januari doen we van 18.00 uur tot 20.30 uur een boekje open over onze Training RouwZorg bij de Academie Steun bij Verlies (LSV) te Amersfoort.

Plaats commentaar (6 Comments)


In één nacht heeft de zoon de tijd om zijn overleden vader recht te doen door de begrafenistoespraak te schrijven die alleen hij kan schrijven rond de waarheid over zijn vader, wiens dood door zelfdoding met geruchten en roddels is omgeven. Over een nacht waarin er een begrafenisspeech geschreven moest worden, een beste vriend die hielp schrijven en de beladen discussie over de volgorde van sprekers.

Plaats commentaar (5 Comments)

 

Op dinsdag 12 december doen we weer een boekje open over onze opleidingen bij de Academie Steun bij Verlies (LSV) te Amersfoort.

Plaats commentaar (248 Comments)

 

De oprichting van het LSV was een antwoord op de leegloop van de kerken, legt directeur LSV Rodenburg uit. "Die leegloop begon al in de jaren tachtig. Voor die tijd waren rouw en verlies vooral thema’s die een plek hadden binnen de kerk of religie".

Plaats commentaar (5 Comments)

 

Rouwcoach Ed van der Vight, is 49 jaar en woont in Nuenen samen met zijn vriendin Elle en is al meer dan zeven jaar Rouw- en verliesbegeleider. Hij noemt zichzelf eigenlijk ‘Rouwcoach’.

Plaats commentaar (12 Comments)

 

Iedereen heeft in het leven te maken met verlies; verlies van gezondheid, verlies van sociale contacten, verlies van werk, perspectief, geliefde(n).

Plaats commentaar (4 Comments)

 

Als professional wil je natuurlijk deskundig (rouw)zorg verlenen en je natuurlijk blijven ontwikkelen op de arbeidsmarkt.

Plaats commentaar (3 Comments)

 

Op dinsdag 7 februari doen we een boekje open over onze opleidingen bij de Academie Steun bij Verlies (LSV) te Amersfoort.

Plaats commentaar (2 Comments)

 

Het is natuurlijk prettig om vooraf te weten of een specifieke opleiding bij je past, daarom organiseren wij op 7 februari aanstaande een Open Dag voor twee opleidingen.

Plaats commentaar (2 Comments)

 

Het nieuws dat je ernstig ziek bent of dat er een chronische ziekte bij je ontdekt is, slaat veelal in als een bom. Het is alsof de grond onder je voeten vandaan zakt. Je hele toekomstperspectief ziet er plotseling heel anders uit. Ook verlies van gezondheid is een rouwproces dat je een 'plekje' moeten geven, leren aanvaarden en er meer leren leven.

Plaats commentaar (2 Comments)

 

Een zeer geslaagd LSV symposium in Amersfoort, we kunnen met alle deelnemers terugkijken op een geweldig LSV event op een bijzondere locatie.

Plaats commentaar (2 Comments)

 

Heb je regelmatig te maken met mensen die te maken hebben met verlies? Dan is dit bijzondere event bij uitstek iets voor jou! Een dag vol informatie en praktische workshops.

Plaats commentaar (2 Comments)

 

Nog enkele dagen en dan start het bijzondere symposium “De nieuwe kijk op traumatisch verlies en rouw” in Amersfoort. Het symposium begint rond 9.00 uur met een uiteenlopend programma. Een diversiteit aan gastsprekers en ervaringsdeskundigen die je een nieuwe kijk geven op traumatisch verlies en rouw.

Plaats commentaar (2 Comments)

 

Als Landelijks Steunpunt Rouw komen we regelmatig bij onze doelgroep of professionals over de vloer, zo ook bij Ineke Vliem die rouw- en verliesbegeleider is in het Brabantse Best.

Plaats commentaar (2 Comments)

 

Een traumatische gebeurtenis zoals oorlog, natuurramp, ongeluk, (zelf)moord, plotseling overlijden in het ziekenhuis of grensoverschrijdend seksueel gedrag heeft ernstige gevolgen. Diegenen die verlies onder traumatisch omstandigheden hebben meegemaakt, rouwen onder verzwaarde omstandigheden. Zo zijn politie en justitie betrokken bij een misdrijf en kunnen artsen worden aangesproken op onzorgvuldig handelen na een plotseling overlijden. Onder die omstandigheden wordt rouw vermeden of uitgesteld.

Plaats commentaar (2 Comments)

 

Op 8 december is er een bijzonder symposium met bijzondere onderwerpen.

Plaats commentaar (2 Comments)

 

Ruim 70.000 Oekraïense vluchtelingen zijn vanaf begin dit jaar naar Nederland gekomen. Gezin, werk, familie, vrienden en huis, ze hebben alles achter moeten laten vanwege de voortdurende oorlog in Oekraïne. Ze hebben allemaal maar één wens, zo snel mogelijk terug naar hun vaderland.

Plaats commentaar (2 Comments)

 

Leidt traumatisch verlies tot traumatische rouw? Hoe ontwikkelt zich traumatische rouw? Welke begeleiding kan worden geboden bij traumatische rouw? Op het aankomend LSV symposium op 8 december zijn verschillende sprekers waaronder Masé Sutterland.

Plaats commentaar (2 Comments)

 

Er zijn veel mensen die een intensievere begeleiding nodig hebben bij hun rouwproces. Niet alleen een luisterend oor, maar een professional geschoold in rouwbegeleiding die op het juiste moment kan bijsturen in de verwerking van rouw.

Plaats commentaar (2 Comments)

 

In het leven zijn er veel momenten van verlies en het omgaan met verlies gaat veelal gepaard met hevige emoties.

Plaats commentaar (7 Comments)