LANDELIJK STEUNPUNT VERLIES NEEMT INITIATIEF VOOR EEN NATIONALE CORONA HERDENKINGSDAG

De Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam vindt op 4 mei zonder publiek plaats. Troost voor nabestaanden van oorlog slachtoffers kan niet in fysieke nabijheid plaatsvinden. Datzelfde geldt voor nabestaanden van Corona-slachtoffers die ook zonder naasten afscheid nemen van hun dierbaren.

Daarom neemt het Landelijk Steunpunt Verlies het initiatief om een Nationale Corona herdenkingsdag te organiseren.

LANDELIJK STEUNPUNT VERLIES BIEDT STEUN AAN NABESTAANDEN IN CORONA-TIJD

In de talkshow M en het reportageprogramma Kruispunt waren afgelopen maandag mooie beelden te zien over ‘sociale nabijheid op fysieke afstand’ voor nabestaanden in Corona tijd. Allerlei creatieve oplossingen en digitale communicatiemiddelen helpen bij het bieden van sociale nabijheid op fysieke afstand.

Maar daarna zitten nabestaanden opgesloten in een leeg huis waar vrienden en familie niet mogen komen. Dat alles verzwaart het rouwproces en zorgt voor een verhoogd risico op het ontwikkelen van psychosomatische klachten. Landelijk Steunpunt Verlies biedt daarom een luisterend oor in de vorm van gratis deelname aan een virtuele nabestaandengroep.

LIEFDE HEEFT PLOTS GEEN ADRES MEER

 

De bedjes blijven leeg. De lach galmt niet meer door het huis. Met het overlijden van vier kinderen in Oss op 20 september 2018 is in drie gezinnen een leegte ontstaan die nooit meer verdwijnt. Hoe pakken de ouders van de omgekomen kinderen hun leven ooit weer op?  

DRINGEND MEER AANDACHT NODIG VOOR ROUW OP DE WERKVLOER

Bij een zwangerschap is het vanzelfsprekend dat je ruim verlof krijgt. Deze doorbetaalde vrije dagen geven je alle ruimte om te herstellen van de bevalling en te wennen aan je nieuwe leven. Als er iemand in je directe omgeving komt te overlijden, word je echter na een aantal dagen alweer geacht aan het werk te gaan. Ruimte om te rouwen is er nauwelijks.

NIEUWE WEBSITE

De website www.landelijksteunpuntrouw.nl was, na drie jaar, aan vernieuwing toe. De informatie was incompleet, verouderd en gebruikersonvriendelijk. Om die reden hebben wij een geheel nieuwe website ontworpen met de indeling  ‘Hulpvragers’, ‘Academie’ en ‘Organisaties’. De nieuwe website www.steunbijverlies.nl is eenvoudig, educatief en veelkleurig.