Als professional wil je natuurlijk deskundig (rouw)zorg verlenen en je natuurlijk blijven ontwikkelen op de arbeidsmarkt.

Binnen de rouw- en verliesbegeleiding zijn diverse specialisatie mogelijk, waaronder onze Training Rouwzorg, die wordt gegeven aan de (Landelijke Steun bij Verlies) LSV Academie in Amersfoort. Tijdens deze unieke training maken studenten kennis met de nieuwste visie op rouw. Het is een compleet trainingsprogramma waarmee rouwzorgers (vrijwilligers en beroepskrachten uit de sectoren welzijn, gezondheidszorg, pastoraal werk, onderwijs, uitvaartbegeleiding, justitie en politie ea.) die veelal dagelijks geconfronteerd worden met rouwenden, hun kennis en vaardigheden kunnen vergroten om rouwenden de steun te bieden die ze nodig hebben.

Rouw kan ingrijpende en soms traumatische vormen aannemen. Dit maakt dat er in toenemende mate behoefte is aan inzicht in rouw en verliesprocessen. Hoe ontwikkel je eigen rouwprocessen en heeft dat voldoende invloed op het contact met de rouwenden.

Tijdens de Training Rouwzorg hebben we het over de zin- en betekenisgeving, de relatie tussen hechting- en rouwstijlen, maar ook over veerkracht en maken we kennis met diverse vormen van complexe rouw. Voor diegene die vaak geconfronteerd worden met rouw en verlies is deze Training Rouwzorg uitermate geschikt.

Wil je meer informatie ontvangen over de Training Rouwzorg, dan is het vrijblijvend invullen van het formulier op de website voldoende. Ook de brochure is te downloaden, zodat je alles op je gemak kunt doorlezen. Klik op de onderstaande button en laat je goed informeren of de Training Rouwzorg aansluit op jouw ontwikkeling.