Omdat we liefhebben, doet het zoveel pijn als we een dierbare verliezen. Uitspreken geeft een bestaan aan wat het in stilte niet had. Palmyra beschrijft in haar handzame boekje 11 tips bij verlies.

Rouwen is iets wat je ondergaat, maar je hoeft het niet alleen te doen. Al pratend met de ander word je jezelf gewaar. Wanneer een ander naar jou luistert, worden je gedachten zichtbaar. Herbeleving helpt om de werkelijkheid van het verlies onder ogen te zien. Om je gevoelens toe te laten. Geef je schuldgevoelens de ruimte. En vergeef je zelf.

Bij heftige gevoelens moet je gewoon even ademhalen en erop vertrouwen dat je die heftigheid aankunt en het dichter bij jezelf brengt. Elk verlies brengt je op een kruispunt in je leven. Je staat voor een keuze. Stel bij heftige rouw belangrijke beslissingen uit. Gun jezelf de tijd. Doe één stapje tegelijk. Want in de diepte van de winter leer je binnen in jezelf dat er een onzichtbare zomer ligt.

Die gedachte geeft je kracht. Zorg goed voor jezelf en koester herinneringen. Want achter iedere traan van verdriet schuilt de glimlach van de herinnering. En tot slot, zoek een nieuw evenwicht in de andere werkelijkheid.

Op de website van de auteur www.palmyrabakker.nl kun je tips gratis downloaden. Mocht je een gedrukt exemplaar willen ontvangen, bel dan gerust de auteur of stuur een bericht via het contactformulier op haar website.

Auteurs: Palmyra Bakker Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.