Heb je een dierbare verloren, dan staat de wereld stil. Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. Iedereen op z’n eigen manier en in z´n eigen tempo.

Kost dat meer energie dan je hebt? Onze vrijwilligers reiken je graag de hand. Vaak is dit een lotgenoot; iemand die weet wat jij meemaakt. Herkenning en erkenning bieden immers troost. Wij begrijpen heel goed dat het bellen naar een Rouwzorgloket, waar je de mensen niet kent en waarvan je ook niet weet wat je te verwachten hebt, soms een hoge drempel is.

Velen zijn je voor gegaan en hebben ervaren hoe fijn het is om je verhaal te vertellen, je gevoelens te delen en om steun te ervaren. Dat kan je helpen om de dag of de nacht door te komen.

Voor een luisterend oor of informatie en advies kun je kosteloos terecht bij het Rouwzorgloket van Steun bij Verlies. Je kunt ons bereiken op zondagavond van 18.00 tot 22.00 uur en op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur op telefoonnummer: 033 - 461 68 96.

De vrijwilligers gaan uiteraard vertrouwelijk om met alles wat je vertelt. Vaak kan een luisterend oor net even voldoende zijn voor de volgende stap.

https://www.steunbijverlies.nl/index.php/centrum-voor-verlies-en-rouw/hulp-en-advieslijn