Levend verlies is een verlies van bijvoorbeeld gezondheid. Dat verlies beperkt het leven en dat geeft levenslang verdriet.

Tegenover levend verlies staat blijvend verlies, verlies van een dierbare door de dood. Levend verlies is binnen het werkveld ‘Rouw en verlies’ een belangrijk onderwerp geworden. Vorige week heeft Frank Maatman zijn website www.levendverlies.nl geïntroduceerd. Frank en Klaas-Jan Rodenburg, voorzitter van Landelijk steunpunt Verlies, hebben afgelopen jaren intensief gesproken over de verschillen en gemeenschappelijkheden van levend en blijvend verlies.

Het Landelijk Steunpunt Verlies is verheugd dat Frank Maatman de motivatie heeft gehad om, vanuit zijn eigen visuele beperking, het onderwerp levend verlies met zijn website aan het licht te brengen. Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met verliezen. Welke impact een verlies heeft op het leven en hoe je daar mee om kunt gaan, zijn heel persoonlijke zaken. Eenzelfde verlies is daarmee uniek voor iedereen.

De kans is groot dat je op de website van Frank Maatman terecht gaat komen omdat jij of iemand anders in je (naaste) omgeving te maken krijgt of heeft gekregen met een verlies. Ook kan het zijn dat je meer wilt weten over dit onderwerp vanuit professioneel oogpunt. De nieuwe website biedt naast kennis en inzichten ook ervaringsverhalen. Die verhalen zijn geschreven door bezoekers. “Schrijven leidt tot herkenning en erkenning en ieder verhaal is, net als ieder verlies, uniek en kan en zal anderen helpen” aldus Maatman.

Bezoek de website www.levendverlies.nl !