De Universiteit Utrecht en Rijksuniversiteit Groningen hebben in het kader van een wetenschappelijk onderzoek een online rouwbehandeling ontwikkeld voor nabestaanden in Coronatijd. Hierbij wordt de effectiviteit van een online psychologische behandeling onderzocht.

BEHANDELING

De online psychologische behandeling is speciaal ontwikkeld voor nabestaanden van wie een dierbare is overleden tijdens de coronacrisis en die behoefte hebben aan hulp. De behandeling wordt aangeboden via het internet en wordt online ondersteund door een therapeut via e-mailcontact. De behandeling neemt circa twee uur per week in beslag en duurt in totaal 8 weken. Het onderzoek levert waardevolle informatie op om in de toekomst nabestaanden van een overlijden tijdens de coronacrisis beter te kunnen helpen.

WIE KUNNEN DEELNEMEN?

U bent 18 jaar of ouder en hebt ten minste drie maanden geleden een dierbare verloren tijdens de coronacrisis (periode maart 2020 tot heden) en hebt behoefte aan hulp.

Deelname aan het onderzoek is kosteloos en er is geen verwijzing van de huisarts voor nodig. Na aanmelding vindt een telefonisch interview plaats om vast te stellen of de behandeling voor u geschikt is.

Meer informatie en aanmelding is mogelijk via de website www.rouwencorona.nl of door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.