LANDELIJK STEUNPUNT VERLIES NEEMT INITIATIEF VOOR EEN NATIONALE CORONA HERDENKINGSDAG

De Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam vindt op 4 mei zonder publiek plaats. Troost voor nabestaanden van oorlog slachtoffers kan niet in fysieke nabijheid plaatsvinden. Datzelfde geldt voor nabestaanden van Corona-slachtoffers die ook zonder naasten afscheid nemen van hun dierbaren.

Daarom neemt het Landelijk Steunpunt Verlies het initiatief om een Nationale Corona herdenkingsdag te organiseren.

Verborgen en onbegrepen verdriet

Nabestaanden in Corona-tijd willen graag een herdenkingsdag voor hun dierbare om daarmee de laatste eer te bewijzen, troost te ontvangen en betekenis te geven aan het leven van de overledene. Individuele herdenkingsdagen zitten er voor de meeste nabestaanden niet in omdat de aandacht van de omgeving voor de rouw in de loop der tijd wegebt. De verminderde aandacht voor de rouw van nabestaanden vergroot de kans op onbegrepen en verborgen verdriet.

Nationale Corona herdenkingsdag

Een nationale corona herdenkingsdag is nodig om respect te tonen voor Corona slachtoffers, oprechte aandacht te geven aan nabestaanden in Corona-tijd, een moment stil te staan bij wat Corona-tijd ons heeft gedaan en gebracht en om onze dankbaarheid te tonen voor onze zorghelden. Vanuit het Landelijk Steunpunt Verlies nemen wij het initiatief om een ‘Nationale Corona herdenkingsdag’ te organiseren.

Organiseren van een dialoog

Het Landelijk Steunpunt Verlies start de dialoog met de overheid, gezondheidszorg, uitvaart en anderen om de ‘Nationale Corona herdenkingsdag’ inhoud en vorm te geven. Dit initiatief geeft, ondanks dat de realisatie van een ‘Nationale Corona herdenkingsdag’ wellicht nog lang op zich laat wachten, nabestaanden in Corona-tijd de hoop dat hun dierbaren niet worden vergeten. De Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant dhr. W. Verdonk heeft al toegezegd om ons initiatief te betrekken bij de contacten die hij in het kader van zijn rol bij de bestrijding van de crisis heeft.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met K.J. Rodenburg, voorzitter stichting Landelijk Steunpunt Verlies, tel 033-4616886. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Website: www.steunbijverlies.nl