Aandacht voor elkaar: LSV start met E-Card campagne

 

 

De coronacrisis staat voor velen van ons voor een zeer moeilijke periode in ons leven. Er zijn mensen ernstig ziek geworden en overleden en nabestaanden rouwen onder verzwaarde omstandigheden. In ziekenhuizen en bij de uitvaart is het houden van afstand een eerste en begrijpelijke prioriteit. Troosten in nabijheid kan niet plaatsvinden. Nabestaanden komen vanuit een lege kerk in een leeg huis. Daarnaast zijn er ouderen die tussen ‘huidhonger en knuffelvrees’ vereenzamen. Nu de tweede Corona golf zich aandient, slaat de moedeloosheid toe. Hoelang gaat het nog duren?  Wanneer wordt het contact weer normaal?

 

De minister-president Mark Rutte en de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge geven op dinsdag 6 oktober het startschot voor het thema 'aandacht voor elkaar'.

 

 

De stichting Landelijk Steunpunt Verlies (LSV) steunt dit initiatief met een e-card campagne. Je kunt gebruikmaken van onderstaande e-card en toesturen naar diegene die jouw aandacht goed kan gebruiken. Klik hier voor de E-Cards die u wenst te willen versturen. 

 

 

 

Luisterend oor in verbinding 
De stichting ‘Landelijk Steunpunt Verlies’ biedt een luisterend oor bij het Rouwzorgloket en bij individuele begeleiding.

 

Individuele digitale begeleiding

Bent u een nabestaande in Corona tijd? Dan kunt u gratis gebruikmaken van ons Rouwzorgloket met een professionele Rouw- en verliesbegeleider. In die gesprekken bieden wij een luisterend oor en ondersteuning. Daarmee halen wij uw dierbare niet terug en kunnen wij de rouw niet oplossen. Wel kunnen wij u helpen om steun te vinden om het verlies te dragen. 

 

Neem contact op met Klaas-Jan Rodenburg. 

Telefoonnummer 033-4616886, Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

  

 

Wetenschappelijk onderzoek naar nabestaanden in Coronatijd 

 

De Universiteit Utrecht en Rijksuniversiteit Groningen hebben in het kader van een wetenschappelijk onderzoek een online rouwbehandeling ontwikkeld voor nabestaanden in Coronatijd. Hierbij wordt de effectiviteit van een online psychologische behandeling onderzocht.

 

Behandeling 

De online psychologische behandeling is speciaal ontwikkeld voor nabestaanden van wie een dierbare is overleden tijdens de coronacrisis en die behoefte hebben aan hulp. De behandeling wordt aangeboden via het internet en wordt zelfstandig doorlopen, zonder ondersteuning van een therapeut. De behandeling neemt circa twee uur per week in beslag en duurt in totaal 8 weken. Het onderzoek levert waardevolle informatie op om in de toekomst nabestaanden van een overlijden tijdens de coronacrisis beter te kunnen helpen.

 

Wie kunnen deelnemen?  

U bent 18 jaar of ouder en hebt ten minste drie maanden geleden een dierbare verloren tijdens de coronacrisis (periode maart 2020 tot heden) en hebt behoefte aan hulp. 

 

Deelname aan het onderzoek is kosteloos en er is geen verwijzing van de huisarts voor nodig. Na aanmelding vindt een telefonisch interview plaats om vast te stellen of de behandeling voor u geschikt is.                                                                                                                                           

 

Meer informatie en aanmelding is mogelijk via de website www.rouwencorona.nl of door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.